Friday, August 21, 2009

TAU TAKDE DUIT, MASUK BERTANDING JUGAK

BUKIT MERTAJAM: Seorang penduduk di kawasan Permatang Pasir hari ini menemui tiga keping kertas cetakan menyerupai wang RM100 bersama nota memintanya mengundi calon Barisan Nasional pada pilihan raya kecil di situ 25 Ogos ini.Salim Abdul Hamid, 60an, dari Kampung Petani, berkata beliau menemui sampul surat yang diselitkan di bawah pintu rumahnya ketika terjaga dari tidur pada 2 pagi tadi."

Pada mulanya saya ingat duit betul tetapi bila pegang kertas berkenaan ia rasa lain dan nombor siri pada semua wang palsu itu juga adalah sama," katanya kepada pemberita.Beliau berkata bersama "wang" berkenaan terdapat sekeping nota berbunyi "tolong undi calon Barisan Nasional (BN)".
"Saya tidak pasti siapa yang letak sampul itu, tetapi ada beberapa jiran turut dapat sampul berisi wang berkenaan," katanya. - Bernama

( Pelik-pelik Umno ni.....dah tau takde duit, masuk jugak bertanding.Dulu di Batu Talam...guna duit palsu jugak,masa tu Pas dah bagi menang percuma dah, tapi nak lawan jugak. Masa tu pun duit takde jugak...pakai duit palsu...Dan tugas macam ni sepatutnya polis dan SPRM kena siasat )

No comments: